VGT Rijkevorsel

"Onze serres"

Het glastuinbouwbedrijf in Rijkevorsel omvat 15 ha serres waarin rode paprika's geteeld worden. Het bedrijf is opgericht in 2003 en heeft sinds de start heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. In 2003, de eerste fase, werd een serre van 7 ha gebouwd waarna in 2007 het bedrijf uitgebreid werd met 8 ha serres. De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 4,5 miljoen kilo paprika's. Een constante zoektocht naar automatisering, nieuwe technieken en potentiële samenwerkingsverbanden zorgen voor gegarandeerde kwaliteit. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken, warmtekrachtkoppeling en biologische bestrijding, worden de paprika's op een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze gekweekt. De paprika's worden dagdagelijks verkocht via veiling BelOrta.

VGT heeft twee productielocaties nl. één in Rijkevorsel (België) en één in Westdorpe (Nederland) met een totale oppervlakte van 45 ha serres. VGT teelt paprika's voor zowel de binnenlandse markt als voor export binnen en buiten Europa.

"Het oogstproces"

Dagelijks trekken onze medewerkers de serre in om de planten te verzorgen en de paprika's te oogsten. De planten verzorgen vraagt precisie, handwerk en gemotiveerde medewerkers. Onze medewerkers snijden de rijpe vruchten handmatig af en plaatsen deze in de kar. Paprikaplanten kunnen tot 4 meter hoog worden, waardoor er in de serres speciale (zelfrijdende) karren worden gebruikt. Paprika's worden gesorteerd via een sorteermachine op basis van kwaliteit, grootte en gewicht. Ze worden verpakt in verschillende soorten verpakkingen (kartonnen dozen, kisten,...) en getransporteerd naar veiling BelOrta. De paprika's liggen de ochtend na het oogsten al in de winkelrekken waardoor de consument kan genieten van een dagvers product.